Duurzaamheid

Duurzaamheid

God heeft de héle schepping op het oog, betoogt Trees van Montfoort in haar artikel over ‘groene’ theologie. Strookt dat met onze houding ten opzichte van de schepping? Koos van Noppen onderzoekt: hoe stel je duurzaamheid in de gemeente aan de orde? Vrouwen uit twee generaties vertellen over wat duurzaamheid voor hen betekent. Een interview met Kees de Groot (ex-Shell) en natuurlijk de nodige informatie.

Verder lezen

Kerk in de buurt

Kerk in de buurt

Een opvallende trend: kerken die zich (weer) gaan richten op de buurt of wijk waar ze zich verbonden mee voelen. In diverse thema-artikelen is aandacht voor diaconale presentie, het belang van relaties, van een luisterende, open houding, van: mét mensen in plaats van vóór mensen. Met een artikel van Bert Roor over diaconale presentie, Jan van der Wolf over zijn ‘jaar lang luisteren’ in de wijk, en meer.

Verder lezen

Uitverkoren

Uitverkoren

Uitverkiezing: een zwaar, dogmatisch onderwerp? Niet meer relevant? Wim Dekker vraagt zich af: uitverkiezing, hoe eerlijk is dat? Gijsbert van den Brink denkt met Noordmans na over Gods besluiten ‘op het laatste moment’. Remonstranten Tjaard Barnard en Joost Röselaers kijken terug op 400 jaar Synode van Dordrecht. Verder: Rick de Gier over uitverkiezing in films en het verhaal ‘Uitgekozen Koos’ van Karel Eykman. Verschijnt: 13 augustus

Verder lezen

Neem een (proef)abonnement

Neem een (proef)abonnement

Maak kennis met Woord & Dienst en ontvang
3 nummers voor maar € 12,50