Evenementen

7-9 sept: There is More conferentie
Het Evangelisch Werkverband (EW) organiseert de tweede There is More leidersconferentie. ‘Op weg naar een krachtige bediening’ is het doel van de driedaagse conferentie met bijbels en theologisch onderwijs, persoonlijk gebed met handoplegging en ruimte om ervaring op te doen met de geestelijke gaven. Dit jaar is er een vernieuwd programma met naast dr. Randy Clark (Global Awakening) ook dr. Sam Storms (Desiring God / The Gospel Coalition) als hoofdspreker. Beide kennen een lange staat van dienst rondom het praktiseren van de gaven van de Geest. There is More! is een conferentie voor leiders uit alle kerken en denominaties en voor ieder die zich wil inzetten voor geestelijke vernieuwing in de kerk en in missionair werk.
Do. 7-zat. 9 september / Locatie: De Basiliek, te Veenendaal / Meer informatie

Vanaf 8 sept: Christendom en antisemitisme – Tweeduizend jaar confrontatie
Spraakmakende tentoonstelling over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme te zien. Antisemitisme wordt meestal onmiddellijk gekoppeld aan de moord op zes miljoen joden door de nazi’s in WOII, of aan recente uitingen van geweld tegen joden. Minder bekend is dat de historische wortels van antisemitisme teruggaan tot in de oudheid.
De tentoonstelling wil de complexe, vaak dubbelzinnige verhouding tussen christendom en antisemitisme verhelderen in tekst én in beeld. Daarnaast vormen objecten uit de collecties van diverse musea, archieven, bibliotheken en particulieren en diverse filmfragmenten de materiële getuigen van twintig eeuwen antisemitisme.
Bij de tentoonstelling Christendom en antisemitisme schreef Bart Wallet een gelijknamige publicatie.
Vr. 8 september 2017 – 6 januari 2018 / Sjoel Elburg / Meer informatie: www.sjoelelburg.nl.

Vanaf 22 sept: Luthertentoonstelling
Museum Catharijneconvent sluit aan bij het reformatiejaar met een tentoonstelling over Luther. Diverse objecten, zoals pamfletten, schilderijen, zilver, spotprenten, , muziek en nieuwe middelen laten een nieuw licht schijnen op het enerverende verhaal van Luther en de Reformatie. Tijdens de tentoonstelling speelt theatergroep Aluin De Hervormers. Ook komt er een uitgebreid educatief programma voor het Voortgezet Onderwijs.
22 sept (t/m 28 jan. 2018) / Museum Catharijneconvent te Utrecht / Meer informatie 

23 sept: Nacht van de Theologie
Tijdens dit evenement wordt het theologisch boek van het jaar bekend gemaakt. Daarnaast wordt de Theoloog des Vaderlands verkozen. De ‘Nacht’ zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie en iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het hele evenement is te volgen via een liveblog op deze website en op Facebook.
Za. 23 sept. / Hilversum, gebouw KRO-NCRV / Meer informatie

7 okt: Ionadag ‘overHoop’
De Nederlandse Iona Groep organiseert een landelijke dag met als thema: ‘overHoop – voor een andere wereld’. De dag is bedoeld voor iedereen: mensen die nog niets weten van Iona tot en met degenen die al lang betrokken zijn bij de Iona Community – een wereldwijde oecumenische beweging vanuit Glasgow en het Schotse eiland Iona.
Met een Ionaviering en een lezing door Graham Maule uit Glasgow, drijvende kracht achter de Iona-liederen en -teksten . (Lezing met vertaling). Daarna keus uit workshops: o.a. – zingen, wat is de Iona Community, Iona en jongeren, de encycliek Laudato Si’ (over de toekomst van onze planeet), Chi Kung, en een bezoek aan sociaal eethuis De Pollepel. Daarna volgt een kleine pelgrimage door Tilburg.
Za. 7 okt. 11.00 – 17.00 uur / Petrus Donders Kerk, Enschotsestraat 124, Tilburg / Toegang: vooruit betaald € 12,50 (tot 25 jaar € 10,00); aan de kerk € 15,00/12,50 (incl. lunch). / Aanmelden bij zuid@ionagroep.nl . / Meer informatie

7 okt: Open studiedag Studiekring Drewermann Nederland
Thema: Maarten Luther
Lezing door Dr. EUGEN DREWERMANN over ‘Luther wilde meer – De reformator en zijn geloof’. Ook is er de presentatie van de bundel ‘Drewermann op de Veluwe’ t.g.v. 10 jaar SDN.
Za. 7 okt. 11.00 – 16.30 uur / Marnix College, junior gebouw, Prins Bernardlaan 25 6713 MA Ede / Aanmelding door overschrijving van €25 voor leden en studenten en €35 voor niet-leden (inclusief lunchen Lustrum-boekje) op rekening NL15INGB0004859935 t.n.v. Studiekring Drewermann Nederland te Veenendaal o.v.v. ‘studiedag 7 oktober 2017’ / Meer informatie: www.studiekringdrewermann.nl / Contactpersoon: Aart de Groot, secretaris, tel 026-4722719, aart.degroot@live.nl.