Kinderen

Ze lijken dichter bij hun emoties en meer in hun lijf te leven dan volwassenen, meer onbevangen te zijn in hun geloof. Ze kunnen ons iets leren en ons inspireren. Maar het kind-zijn moeten we ook weer niet idealiseren. Kinderen verkeren in kwetsbare posities, zijn afhankelijk van de zorg van anderen. Moeten omgaan met heftige emoties. Al deze aspecten komen aan de orde in deze editie van Woord & Dienst, waarin ook het nieuwste boek van Karel Eykman (voor kinderen van 11, 12 jaar) besproken wordt en we nadenken over de vraag: ‘Wat als er (bijna) geen kinderen meer zijn in de kerk?’

 

Naast de thema-artikelen een interview met Jaap Smit, Commissaris van de Koning, een column van Alain Verheij, diverse boekbesprekingen en de gebruikelijke rubrieken over actualiteit, kerk, cultuur en de Bijbel.


 

 

 

 

Voor meer informatie  over de onderwerpen in deze Woord & Dienst kunt hier u de inhoudsopgave bekijken.

Klik hier om het gratis artikel van Johan Timmer te lezen (Theologiseren met kinderen).

Naar aanleiding van de vele reacties die volgden op het artikel Als er (bijna) geen kinderen zijn, geschreven door Jan van der Wolf, heeft de redactie besloten dit artikel gratis voor iedereen beschikbaar te stellen.

 

Of neem een (proef)abonnement…

 

 

Bewaren

Andere nummers