Woord & Dienst maart 2016 / Verzoening

Een ideaal dat dagelijks opnieuw gestalte gegeven moet worden, een medicijn tegen zondigheid en oordeel ons toegevallen met ‘het is volbracht’, of een term die deel uitmaakt van de spruitjeslucht van de kerk van het verleden waarmee we niets meer te maken willen en hoeven hebben?

Worden we tegenwoordig nog warm van een begrip als ‘verzoening’? De korte persoonlijke duidingen die de redactie verzamelde (pagina 24 en 25) maken duidelijk dat de associaties heel verschillend zijn. Is verzoening vooral iets tussen de mens en God of tussen mensen onderling? Zijn we als mens vooral ontvanger of zijn we juist geroepen verzoening te bewerkstelligen? Volgt het een uit het ander en wat zou de samenhang kunnen zijn?

In dit nummer van W&D een aantal heel verschillende bijdragen over verzoening. Van verzoening als resultante van een goddelijk ingrijpen om de macht van zonde en dood te overwinnen, tot de diepmenselijke moeite om on speaking terms te blijven. Allemaal overwegingen om mee te nemen wanneer we Christus’ weg van lijden, dood en opwekking volgen van Palmzondag tot Paaszondag. (Dick Vos, eindredacteur)

>> Bekijk de inhoudsopgave van dit nummer

>> ‘Sorry – het allermoeilijkste woord ter wereld’

>> Neem een (proef)abonnement!

Andere nummers