Van Letter tot Leven

Vierhonderd jaar geleden werd de Statenbijbel voor het eerst uitgebracht. Gewone mensen kregen de beschikking over een Bijbel. Deze ‘letter’ komt tot op de dag van vandaag tot ‘leven’ in geloof en cultuur.

Daardoor geïnspireerd organiseert het Platform Kerk & Kunst in samenwerking met de Wilhelminakerk in Dordrecht een expositie rond het thema ‘Van Letter tot Leven’ . Circa veertig kunstenaars brengen deze ‘letter’ op hun geheel eigen manier tot leven.

Rond de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd. Beeldend kunstenaar Hannelieke van de Beek geeft een lezing ‘Woorden van leven’ (14/11), Fiona Hutubessy Watson en Andre Accord bieden een workshop aan voor jong en oud (17/11), cultuurhistorica Aniko Ouweneel Toth verzorgt de lezing ‘Internationale pelgrimageroute met beeldende kunst’ (18/11) en een Kunstvesper wordt voorbereid door predikant Kees Streefkerk (21/11).

T/m 24 november, wo. t/m zo., 13.30–17.00 uur /  Wilhelminakerk, Blekersdijk 41, Dordrecht / www.platformkerkenkunst.nl